Bagremov med sa saćem

Bagremov med sa saćem

1,490.00 рсд

Potrebno je naglasiti da Pčelarstvo Šojić dugi niz godina koje su iza nas, za izradu satnih osnova koristi vosak iz sopstvenog pčelinjaka, a ne kupovne satne osnove u kojima uz vosak postoji visok udeo parafina.

Šifra proizvoda: PŠ - 010 Kategorija: Oznaka: Product ID: 1433

Opis

Bagremov med je već poznat po svojoj blagoj aromi i svetloj boji, ali kada se kombinuje sa saćem, dobija se proizvod koji nadmašuje očekivanja u ukusu, teksturi i koristima za zdravlje. Evo nekoliko razloga zašto je bagremov med sa saćem toliko poseban:

– Izvorni ukus bagremovog meda: Bagremov med je često cenjen zbog svog delikatnog ukusa i svetle boje. Kada se kombinuje sa saćem, ovo delikatesno slatko blago se još više naglašava, pružajući bogat i pun ukus koji se ističe. Ono što posebno karakteriše ovaj proizvod je:

– Tekstura saća: Dodavanje saća bagremovom medu donosi dodatnu dimenziju teksture. Saće pruža lagani, hrskavi dodatak medu, što čini iskustvo konzumiranja još uzbudljivijim. Ova tekstura takođe dodaje slojevitost proizvodu, dajući mu jedinstvenu dimenziju koja se ističe.

– Dodatne hranljive vrednosti: Saće je bogato hranljivim sastojcima poput vitamina, minerala i proteina. Kada se kombinuje sa bagremovim medom, ovi dodatni sastojci pružaju dodatnu korist za zdravlje. Vitamini i minerali iz saća mogu doprineti jačanju imunog sistema, poboljanju digestivnog trakta i opštem osećaju blagostanja.

Pčelinje saće se od davnina koristi u tradicionalnoj medicini kao potencijalni prirodni lek za gastritis i druge probleme sa varenjem. Evo nekoliko zdravstvenih benefita kojim se pčelinje saće može smatrati korisnim za osobe koje pate od gastritisa:

  1. Antiupalna svojstva: Pčelinje saće sadrži određene hranljive sastojke i supstance koje se smatraju antiupalnim, poput flavonoida i antioksidanasa. Ovi sastojci mogu pomoći u smanjenju upala u želucu i crevima, što može olakšati simptome gastritisa.
  2. Zaštitna svojstva za želudac: Neke studije su pokazale da pčelinje saće može imati zaštitni efekat na sluzokožu želuca. Ono može formirati zaštitni sloj na unutrašnjim zidovima želuca, pomažući u zaštiti od iritacije i oštećenja koje uzrokuje gastritis.
  3. Hidratantna svojstva: Vosak koji se nalazi u pčelinjem saću može imati hidratantna svojstva koja pomažu u održavanju zdravlja sluzokože želuca. Ovo može biti korisno za osobe koje pate od suvog ili iritiranog želuca.