Description
PERGA ili pčelinji hleb, predstavlja vrhunski i jedinstven pčelinji proizvod i smatra se najvrednijim pčelinjim proizvodom posle matičnog mleča.
Perga je polenov prah dobijen složenim procesom fermentacije od strane pčela, spakovan u pčelinje saće i konzerviran medom. Za razliku od običnog polenovog praha poseduje daleko veću lekovitu moć, čak 10 puta je hranljivija a lekovita svojstva joj se ne menjaju najmanje 14 godina.
Perga obiluje kvalitetnim belančevinama, svim nezamenjivim aminokiselinama, ugljenim hidratima, masnim kiselinama, vitaminima B grupe, vitaminima K, E, D, C, posebno vitaminom P (rutin), provitaminom A (karotin), različitim mineralima i oligoelementima (posebno kalijumom i gvožđem), eteričnim uljima, enzimima, pigmentima i drugim biološki aktivnim prirodnim materijama.
Perga je izvanredna za jačanje imuniteta, povećenje apetita, za bolji rast dece, povećava otpornost na infekcije, obnavlja crevnu floru, poboljšava rad prostate i potenciju, održava vlažnost kože, jača krvne sudove i popravlja krvnu sliku, snižava holesterol, povoljno deluje na vrednosti krvnog pritiska (i kod hipertenzije i kod hipotenzije), štiti organizam od štetnog zračenja, lečenje policističnih jajnika, oporavak kod teških bolesti…
Kako se konzumira perga?
- Perga se može koristiti u izvornom obliku, na način da se zrnca otapaju u ustima. Najbolje ju je konzumirati pola sata pre obroka, bez upotrebe vode.
- Perga se može konzumirati u kombinciji sa medom. U ponudi imamo i već pomešan Med sa pergom.
Preporučena dnevna doza za odrasle je 2 g, dok je za decu 1 g.